کودکان دچار اختلال تکاملی زبان
سه شنبه 16 اسفند 1401
بازدید: 1651
اختلال تکاملی زبان چیست؟
اختلال تکاملی زبان یک اختلال ارتباطی است که یادگیری، درک، و به کارگیری زبان را مختل می کند. این مشکلات زبانی ناشی از وجود سایر اختلالات تکاملی از قبیل کم شنوایی یا اختلال طیف اوتیسم، یا شرایطی که می تواند منجر به مشکلات زبانی شود از قبیل فقدان مواجهه با زبان نمی باشد.
اختلال تکاملی زبان می تواند مهارت های مختلف زبانی کودک را اعم از صحبت کردن، گوش کردن، خواندن، و نوشتن تحت تاثیر قرار دهد. این اختلال با عنوان آسیب زبانی ویژه هم نامیده می شود.
اختلال تکاملی زبان به عنوان یکی از شایع ترین اختلالات تکاملی تقریبا 1 نفر از هر 14 کودک پیش دبستانی را درگیر می سازد و تا دوران بزرگسالی ادامه پیدا می کند.
اختلال تکاملی زبان یک اختلال عصب-تکاملی حاصل تعاملات پیچیده بین ژن ها و محیط است که منجر به ایجاد تغییراتی در تکامل مغز می شود. اینکه دقیقاً چه عللی منجر به بروز تفاوت های مغزی و نهایتاً اختلال تکاملی زبان می شود ناشناخته است.
نشانه های وجود اختلال تکاملی زبان در کودکان از حدود سن 4 سالگی عبارتند از:
- سابقه وجود تاخیر رشد زبانی در کودک
- مشکل در کنار هم قرار دادن کلمات برای ساختن جملات
- تلاش و تقلا برای یادگیری کلمات جدید
- تلاش و تقلا برای مکالمه کردن با دیگران
- مشکل در پیگیری و انجام دستوراتی که به آنها داده می شود که ناشی از عدم درک و فهم کودک از کلمات و جملاتی است که به او گفته می شود.
- وجود خطاهای گرامری (دستور زبان) فراوان در جملات
نکته بسیار مهم این است که تشخیص این اختلال در سنین پیش دبستانی و انجام اقدامات درمانی تخصصی توسط گفتاردرمانگر باتجربه به کودک کمک می کند تا بتواند به مهارت های زبانی لازم دست پیدا کند و از بروز اختلالات خواندن و نوشتن در سنین مدرسه تا حد زیادی پیشگیری کند.
لذا، توصیه اکید من به شما والدین عزیز این است که در صورت مشاهده یک یا چند مورد از نشانه های مذکور در فرزندتان، در اسرع وقت با یک گفتاردرمانگر باتجربه مشورت نمایید.
منبع: انجمن گفتار-زبان-شنوایی آمریکا
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.